sâmbătă, 18 noiembrie 2017

Uber și NASA vor să creeze primele mașini zburătoare, în următorii 2 ani

La Summit-ul Web de la Lisabona, Portugalia, care a avut loc vineri, 10 noiembrie, Jeff Holden, directorul departamentului de producție al companiei Uber, a anunțat actualizări ale proiectului Elevate. După cum sugerează și numele, Elevate este serviciul de taxi al mașinii de zbor Uber, pe care acesta l-a propus, pentru prima dată, în luna septembrie a anului trecut.

De atunci, Uber Elevate lucrează la planurile de a aduce un serviciu de taxi, care cuprinde zboruri către Dallas și Dubai. Compania adaugă Los Angeles printre orașele pe care intenționează să le salveze din traficul de coșmar.

Această veste nu este o surpriză, deoarece orașul californian a înregistrat o medie de 104 ore de blocaje numai în anul 2016, transformându-l în cel mai aglomerat oraș din lume. Jeff Holden a menționat, de asemenea, că Uber a încheiat recent un Acord de spațiu cu NASA, pentru a ajuta la transpunerea viziunii lor în realitate.

Conform acordului, Uber va dezvolta un nou sistem de control al traficului aerian, pentru taxiurile de zbor. Este necesar, însă, ca infrastructura să se dezvolte, pentru a se putea efectua operațiunile de decolare și aterizare verticale (VTOL), iar autoturismele, care ar putea fi autonome, să funcționeze fără probleme:

„NASA se concentrează foarte mult pe adoptarea și testarea presiunii asupra cadrului și asigurarea funcționării corecte. Uber încearcă să pună în funcțiune acest nou sistem de trafic aerian” a declarat Jeff Holden pentru The Verge.

Citeste stirea in intregime pe: The Woman Romania
http://thewoman.ro/uber-si-nasa-vor-sa-creeze-primele-masini-zburatoare-in-urmatorii-2-ani/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu