vineri, 17 noiembrie 2017

Cum se obtine o autorizatie de taxi in Baia Mare ?

Poate credeti ca totul se rezuma la multa birocratie si un loc pe lista dar nu e tocmai asa.
se pare ca primaria Baia Mare a pus la punct o serie de criterii de evaluare a masinilor in functie de care punctajul cel mai bun poate primi autorizatie.
Vechimea autovehiculului si norma de poluare sunt categoriile la care se pot obtine cele mai multe puncte. Maximum 60 la fiecare dintre ele daca masina este noua si norma de poluare este de la euro5 in sus.
Confortul si siguranta sunt si ele foarte importante, astfel daca masina ta are instalatie de climatizare cu reglare automata dubluclimatronic poti obtine maximum, adica 50 de puncte iar daca numarul elementelor de protectie, al airbag-urilor este peste 4, la fel, punctajul maxim iti aduce alte 50 de puncte.
Portbagajul cu un volum util peste 500 de litri va fi evaluat cu maximum 20 de puncte precum si numarul de ore pe care le va petrece autovehicului in activitatea de taxi trebuie limitat la 8 ore pentru a obtine punctaj maxim 20.
Alte elemente punctate in aceasta evaluare se refera la existenta unui sistem de monitorizare GPS. posibilitatea achitarii contravalorii transportului cu cardul sau existenta unui perete despartitor intre locurile de fata si cele din spate.
Punctaj maxim mai poti obtine doar daca ai dispecerat propriu la firma cu care aplici pentru autorizatia de taxi si daca vechimea firmei sau a soferului cu intreprindere individuala este de peste 10 ani de zile.
Nu prea inteleg importanta acestui punctaj dar 10 puncte poti obtine daca masina este proprietatea ta, cu 5 puncte mai mult decat daca o ai in leasing. Probabil conteaza ca fiind in leasing platesti taxele la Bucuresti sau unde o fi inregistrata firma de leasing.
Sper sa gasim in trafic si o masina care a obtinut punctaj maxim la aceasta evaluare. Daca nu o gasim, vom face o adresa catre primaria Baia Mare pentru a ne confirma ca exista sau nu o astfel de masina.

Un comentariu: