duminică, 19 noiembrie 2017

Statistici colorate despre taxiurile din Baia Mare. Modele, culori, vechime.

Am mers direct la sursa, pe site-ul primariei Baia Mare de unde am luat lista tuturor autorizatiilor de taxi din municipiu. 648 de masini, prezentate in detaliu. Informatiile generale le puteti vedea si dumneavoastra la aceasta adresa: taxi primaria Baia Mare

In Maramures, cele mai multe masini autorizate pentru transport public in regim taxi sunt Dacia Logan, aproape 300 de autohevihule.

Ford focus si Renault Megane completeaza topul masinilor cu 46, respectiv 37 unitati.
Alaturat gasiti un grafic detaliat cu toate taxiurile din Baia Mare si ponderea lor in total.
modele autovehicule taxi baia mare

In ceea ce priveste modele care nu sunt prea des intalnite in traficul baimarean ca taxi se regasesc Chevrolet Lacetti, Daewoo Cielo, Fiat Palio, Fiat Stilo, Mercedes Benz B180, Renault Fluence, Seat Cordoba, Seat Leon, Seat Toledo, Toyota Auris, Toyota Avensis, Toyota Corolla, Toyota Prius, Toyota Yaris, Volkswagen Polo, Volvo S40. Modele care circula in pereche, cate doua unitati din fiecare, sunt: Fiat Linea, Fiat Punto, Mercedes C200, Mercedes E200, Mitsubishi Colt, Opel Zafira, Seat Altea, Skoda Superb, Volkswagen Bora, Volkswagen Jetta, Audi A4.

Daca vorbim de culori, preferatele taximetristilor din Baia Mare sunt cea alba, care este culoarea a jumatate din masinile autorizate, si cea rosie, culoarea aleasa de peste 100 de transportatori. In top se mai afla si culoarea gri si albastru. Pe ultimele locuri, cu cele mai putine taxiuri, sunt cele vopsite in maro, negru, verde sau glaben.

Care este culoarea preferata de catre dumneavoastra? Inca nu stim daca alegerea culorii taxiurilor se face in functie de preferintele clientilor sau doar a soferilor si a firmelor care le detin dar vom intreba firmele de taxi cum au ales culoarea.

Pe de alta parte, o statistica mai ingrijoritoare poate este cu privire la vechimea taxiurilor. Masinile autorizate in Baia Mare sunt in proportie de peste 80% mai vechi de 10 ani dar imbucurator ar trebui sa fie si faptul ca doar 3 masini sunt fabricate inainte de anul 2000. Pe de alta parte, nicio masina nu este mai noua de anul 2013, an in care a fost inmatriculata masina taxi a domnului Deac Mircea, o Dacia Logan alb cu numarul MM04PYV.

Cele mai multe masini sunt fabricate in anul 2007, 146 vehicule din totalul de 647 masini taxi autorizate in Baia Mare.
Vom reveni cu noi informatii despre transportul public in regim taxi din Baia Mare, viata taximetristilor si problemele cu care se confrunta cetatenii care apeleaza la serviciile taxi.

Nu putem incheia fara sa lansam si o intrebare pentru dumneavoastra: Care este modelul preferat de masina cand vine vorba de taxi si care este culoarea pentru care ati opta ? Cat de importante sunt aceste detalii in luarea unei decizii cand calatoriti cu taxiul ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu