duminică, 3 decembrie 2017

Povestiri din Taxi despre disputa taximetriștilor cu UBER

Povestiri din Taxi despre disputa taximetriștilor cu UBER

Gândindu-mă ce să scriu, am realizat că subiectul e mult mai complex, și că lupta asta e doar o parte, dintr-un război mult mai mare.

Nu sunt împotriva tehnologiei și inovației, dar ele nu trebuie sa elimine rasa umană.

Din păcate, în ritmul acesta, acolo vom ajunge. UBER experimentează varianta taxiurilor și camioanelor fără șofer iar asta înseamnă că in câțiva ani o să dispară breslele astea, înseamnă că o să fie câteva zeci de milioane de șomeri.
Ce urmează, magazine fără vânzători, uzine fără muncitori, spitale fără medici, poliție fără polițiști? Toți aceștia pot fi foarte simplu înlocuiți cu tehnologie și roboți. Acesta e drumul în care ne autodistrugem.
Tehnologia trebuie să ajute omenirea, nu să o elimine. Asta e scopul celor, gen Uber, în viitor.
Pentru ei contează doar profitul, nu dau doi bani pe oameni.
Dar să revenim la Uber, sunt mii de exemple, cu abuzurile Uber, cu metodele lor dictatoriale, cu aroganța cu care sfidează legile, statele și oamenii.
Sunt puternici financiar, cumpără guverne și legi, sunt ca și demonul cu chip de înger, care îți vorbește mieros, până îți ia sufletul.
Voi analiza, puțin discursul lor. Ei spun că ajută la fluidizarea traficului. Eu întreb, cum ajuți când aduci, în oras, în trafic, încă vreo câteva mii de mașini in plus? Ei spun că lucrează într-o transparență totală. Eu întreb, tot transparență e și când eviți fiscul, când blochezi accesul autorităților la informații, când asculți, ilegal, frecventele poliției, când stabilești prețuri după bunul plac, când ascunzi infracțiunile șoferilor, sutele de cazuri de tâlhării și violuri comise de șoferi, când șeful Uber demisionează pentru că e acuzat de hărțuire sexuală, când îți spionezi clienții și după ce au coborât din mașină și îi urmărești ce fac în timpul liber.
Acestea sunt doar câteva din miile de abuzuri, marca Uber. Ei au reușit să ducă șarlatania și nesimțirea la rang de virtute. Am observat că au un slogan favorit "inovația precede legislația" adică funcționăm înafara legii, dar nu e ilegal, e că și cum eu cunosc o femeie pe Facebook, ne întâlnim și o violez, la proces o să spun "onorată instanță, domnișoara minte, ne-am dat întâlnire prin intermediul unei aplicații inovatoare, eu fiind foarte smart, am dezbrăcat-o și am penetrat-o înainte să apuce ea să fie de acord, am folosit niște metode inovatoare, deci nu e viol, e sex-sharing".
UBER se folosește de puterea banului pentru a cumpăra tăcerea autorităților, care ignoră evidențele și se fac că analizează, de fapt se tergiversează in speranța că lumea o să uite subiectul.
E ciudat cum ANAF depistează un om care are o datorie de 50 lei dar nu vede cum un colos ca și UBER fură sute de milioane. Șarlatanii de la UBER au început o campanie furibundă de denigrare a taximetriei, plătind articole cu țintă clară.
Habar n-am cine o să câștige lupta asta, dar știu sigur că noi, taximetriștii, dacă e să murim, murim în picioare. Suntem ultima profesie cu adevărat liberală și așa o să rămânem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu